Девет особа је повређено у пуцњави у Хјустону, а нападач који је описан као Афроамериканац са револвером је савладан, јавља РТ.

 

putsnava

 

Како наводи Еј-Би-Си 13, хјустонска полиција је послала одред за демонтирање бомби након што је сумњиво возило пронађено близу места пуцњаве. Полиција је упозорила грађане да избегну то подручје у којем је заустављен саобраћај.

 

Извештач америчке телевизије је из ваздуха видео тела како леже на земљи, а наводи се да се већ неко време не чују пуцњи, па се зато претпоставља да је нападач савладан.

 

У његовом црном аутомобилу марке „порше” пронађена је велика количина оружја. Првобитно је нападач описан као црнац са револвером, а хјустонска полиција је на Твитеру објавила да га је ранила и потом додала да је нападач преминуо. Шеф полиције овог тексашког града Марта Монталво није саопштила име убијеног адвоката и додала је само да се истражује да ли су мотив пуцњаву били „проблеми које је имао са својом фирмом”.

 

Од деветоро рањених, троје је пуштено на лицу места, шесторо смештено у локалне болнице, од којих је једна особа у критичном стању, а за другу је наведено да су јој ране озбиљне природе.

 

Неки од сведока су навели да је нападач испалио неколико десетина метака у атомобиле који су пролазили поред њега, пре него што је полиција запуцала на њега.

 

Како је претходно јавила телевизијска станица „Еј-би-си 13”, хјустонска полиција је послала одред за демонтирање бомби након што је сумњиво возило пронађено близу места пуцњаве. Полиција је упозорила грађане да избегну то подручје у којем је заустављен саобраћај.

 

Извештач америчке телевизије је из ваздуха видео тела како леже на земљи, наводећи да се већ неко време нису чули пуцњи, па је зато претпоставио да је нападач савладан.

 

 

 

(Танјуг)

 

Тагови: ; ; ;