Република Српска је једина крштена српска земља чије је распеће уродило плодовима

Искра, 28 март 2016
Подсећање

 

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је својевремено у Бијељини рекао да је Република Српска једина крштена српска земља чије је распеће уродило плодовима.

 

maxresdefault

 

СРБИЈА ЗА СРПСКУ: СКУП ПОДРШКЕ У БЕОГРАДУ (ВИДЕО)

„Само душа која часно понесе свој крст и народ који достојанствено носи тај крст и који одстрада своју вјеру, заиста разумију тајне изворног, хришћанског начина постојања“, рекао је митрополит Амфилохије на предавању које је одржано у оквиру Великопосног циклуса предавања у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске.

 

Према његовим ријечима, Срби у Републици Српској су прошли распеће због чега су мало бољи од, како каже, полукрштене Црне Горе и недокрштене Србије.

 

„Ужас и страва је прешла преко овог простора и дотакла се сваког човјека, а када преживиш биједу и немоћ људског живота откријеш и у чему је људски спас“, закључио је Митрополит Амфилохије, додајући да се без муке пјесма не испоја, ни сабља не искова.

 

ПРВИ НЕЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ: НА ОБРАЂЕНИХ 30,76% ГЛАСАЧКИХ МЕСТА — 99,80% РЕКЛО «ДА»

 

Говорећи у препуној сали Центра за културу о теми „Покајање за васкрсење“, Митрополит Амфилохије истакао је да се кроз распеће и страдање задобија васкрсење и да човјек није створен да живи дан или сто година, него је за вјечност створен.

 

„Покајање је најљепши цвијет људског живота, промјена ума, непрекидно мијењање себе самога, зато је пост призив на ту промјену и поправку, чишћење корова из људске душе, да би врлина у човјеку могла да цвјета“, рекао је тада Митрополит Амфилохије.

 

Ката

Коментари: