САД подржавају терористе у Сирији, рекао командир фракције «Џхебат ал-Нусра» Абу ал-Ез у интервјуу за немачки Kölner Stadt-Anzeiger.

 

Терориста је рекао да САД подржавају опозицију не директно, већ преко других земаља попут Саудијске Арабије, Катара и Кувајта. САД је, по његовим речима, изједначила снагу терориста са сиријском војском уз помоћ дотуреног оружја.

 

al-nusra-1

 

 

Новинар је питао терористу коме су биле намењене америчке ракете које су доспеле у руке «Џхебат ал-Нусри». Абу ал-Ез је рекао да је оружје испоручено лично њима, додајући да су преко Турске испоручени и тенкови терористима у Либији.

 

Абу ал-Ез је рекао да су у редовима терориста и официри из Турске, Катара, Саудијске Арабије, Израела и САД и да су међу њима стручњаци у коришћењу сателита и ракета.

 

Терориста каже да су Американци на њиховој страни, али да побуњеници желе већу помоћ од њих и да, пре свега, очекују од САД савремено оружје.

 

«САД подржавају опозицију, али не директно. Они подржавају оне земље које подржавају нас. Али, нама то није довољно. Треба да нас подрже шаљући нам модерно оружје», рекао је он.

 

Ката

Тагови: ; ; ;