Страсти због одржаног референдума у Српској и даље се не смирују. Званични резултати референдума још нису ни објављени, а бошњачки политичари и део међународне заједници призивају на хапшење свих који су одговорнх за његово спровођење.

 

boracka-organizacija-rs

 

Ове изјаве наишле су на бурна реаговања српске јавности, поготово оних који су се борили за Републику Српску. Осудили су ове иступе бошњачких политичара, и поручили да би хапшење предсендика Милорада Додика, значило хапшење грађана Српске.

 

Уколико ухапсе председника Српске, ухапсили су све грађане Републике Српске, став је удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата. Логораши, ветерани, породице погинулих и несталих, сви одлучни да заједно, пред вратима Тужилаштва БиХ, бране председника Додика.

 

«Уколико позову председника на саслушање, а не дај Боже да га можда осуде, реакција ће онда бити много жешћа. За сада ћемо се организовати и ићи протестовати испред Тужилаштва БиХ» — каже Недељко Митровић, предсједник Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

 

РТРС

 

Тагови: ; ; ;