Поводом године од почетка протеста, Демократски фронт данас организује велики скуп у Подгорици.

 

df-godisnjica-protesta-01-640x382

 

Опозиција улази у изборну кампању под слоганом «МиИлиОн», што симболично представља отпор Премијеру Милу Ђукановићу.

 

Ми или он

 

Главна тема митинга су дубоки социјални проблеми који су се умножили током задњих 25 година Ђукановићеве владавине, пре свега незапосленост, низак животни стандард, корупција и неодговорност политичке елите.

 

Након политичког програма, биће организован велики концерт на ком ће наступити Освајачи, Академиа бенд, Гула и Катапулт и Трубачи Дејана Јевђића, наводи се и најави.

 

Пратите директан пренос из Будве вечерас од 19:00 на News Front Serbia на овој страници.

 

 

Концерт је забрањен, јавља дописник News Front са лица места.

 

 

 

Учесници митинга: нашу земљу држи круг људи блиских Милу Ђукановићау. Његови кумови, пријатељи. Продали су све што је могуће у овој земљи.
Очекујем помоћ великог Путина. 500 година Русија је била за Црну Гору и неће је сада оставити.

 

 

 

Шеф посланичког клуба ДФ-а Милутин Ђукановић:

 

«Данас је било забрањено ДФ-у да на овом месту постави бину. Инат је у Црној Гори често рађао добра дела! Хајде да их у инат са овог места свргнемо 16. октобра.»

 

 

 

Андрија Мандић:

«Оптужујемо ову власт за десеточасовно радно време, за организовани криминал и корупцију, и неће нас нико зауставити у нашој намери да их тужимо.
Ми ћемо вечерас са овога места да направимо једну велику шетњу поред заробљених институција — до Скупштине Црне Горе, а завршавамо испред зграде Министарства унутрашњих послова»

 

 

 

Славен Радуловић, посланик ДФ-а:

«Данашњи дан, овај датум, биће уписан у историју Црне Горе. Будите сигурни и ви који мислите да овом дану придајем превелики значај. Много сам се данас лепше осећао на оптуженичкој клупи Мила Ђукановића, него у ли у његовој влади. Пробали су данас и да нам упропасте скуп, забранили су концерт, нису нам дали да поставимо адекватну бину, али ми увек имамо резервни план.»

 

«Мило Ђукановић је покушао опет себе да представи као заштитника земље, а ДФ као неког ко хоће да руши државу. Дозволите да с овог места кажем ко је прави заштитник Црне Горе — ВИ сте заштитници Црне Горе, ВИ који сте се овде окупили у улици Слободе»

«Чули сте Андрију Мандића — као што су они нама приредили нешто неочекивано и нису дозволили да поставимо бину и одржимо концерт, приредићемо и ми њима нешто неочекивано — концерт испред њихове зграде»

 

 

 

Милан Кнежевић:

«Вечерас смо у инат њима који су нам забранили да поставимо бину, донели камион! А ти Мило, ако хоћеш можеш и тенкове на нас да пошаљеш, ми се одавде нећемо померити.»

«Били сте са нама када је насртала полиција, када су подивљале хорде Мила Ђукановића и Душка Марковића јурили грађане Црне Горе по улицама као дивље звери. Нико нас не може нити из једног града померити. Десет вас је хиљада овде у Подгорици и ниједна војска у региону нема толико војника. Ви сте наша снага!»

«А пошто су нам забранили концерт — ко не слуша пјесму, и жели да кује окове, вечерас ће у Подгорици слушати — Мило Лопове!»

«Идемо Булеваром светог Петра Цетињског, до скупштине па до зграде МУП-а»

 

 

 

Небојша Медојевић је позвао све говорнике да изађу на бину, и да затим крену у протестну шетњу.

 

 

Народ виче «Мило, лопове» и «Убице» док пролази поред зграде Државне управе у Подгорици коју штите јаке безбедносне снаге.

 

Функционери ДФ-а инсистирају на томе да шетња буде мирна. Тренутно се налазе испред зграде МУП-а.  Народ се распоређује Булеваром, а у позадини се чује песма «Ој, Косово, Косово».

 

 

Андрија Мандић се обратио окупљенима испред зграде МУП-а где су дошли јер им је претходно забрањен скуп. Обратио се припадницима МУП-а рекавши да «никада више не забрањују скупове ДФ-а» јер ће се они свакако одржати и још једном апеловао на све окупљене да се мирни разиђу.

Славен Радуловић је позвао бившег члана ДФ-а, некадашњег њиховог потпредседника, а садашњег министра полиције Горана Даниловића да изађе.

 

 

 

Тагови: ; ; ;