Председник Србије Томислав Николић сматра да председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић дугује објашњење за своју изјаву у којој пореди Милорада Додика са Муамером ел Гадафијем.

 

Председник Србије Томислав Николић: Интервју за руску тв Цариград

 

Томислав Николић у изјави за Вечерње новости каже да Изетбеговић треба додатно да објасни када је био искрен – кад је рекао да рата у БиХ неће бити или када предвиђа да ће Милорад Додик после војне интервенције бити мучен, понижаван и убијен.

 

«Ко ће то, по његовом мишљењу, да уради? Против Гадафија су окренули становнике Либије. Шта би требало да се деси да би становници РС то учинили свом легитимно изабраном председнику? Додик се користи демократским принципом да оствари своје идеје, а које средство би Изетбеговић користио да оствари свој наум о убиству једног председника?», упитао је Николић.

 

 

Референдум је очигледно показао вољу грађана РС и не би смео да доживи судбину неколико референдума одржаних у различитим српским земљама у различитим политичким околностима – да буде одржан и остане мртво слово на папиру, додао је Николић.

 

Николић је навео да су иза референдума стали сви релевантни политички чиниоци у РС и да то обавезује на његово спровођење.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;