Москва је јавно објавила читав текст руско-америчког Споразума о Сирији, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

 

keri-lavrov

 

„Тек пре неки дан, након информативног ’цурења‘ у западним медијима, Стејт департмент је објавио на свом сајту део докумената, не договоривши се са нама о датуму објављивања. Ми сада објављујемо текст договора на руском језику“, наводи се у коментару Министарства.

 

Русија се нада да ће САД ипак испунити своје обавезе и направити поделу на умерену опозицију и на терористе у Сирији, наводи се у коментару руског спољнополитичког ресора.

 

„Очекујемо да ће САД напокон испунити старо обећање о размеђавању, јер многе формације милитаната које Вашингтон назива ’умереним‘ се боре заједно са Нусра фронтом и чак се практично спојила са њом. Још једном понављам да кокетовање са терористима и попустљивост никад добро није донела“, наводи се у Министарство иностраних послова Русије. Шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров и државни секретар САД Џон Кери 9. септембра договорили су план о Сирији. Он пре свега укључује прекид ватре и координацију операција између руске и америчке војске.

 

Цео документ споразума Русије и САД

 

 

Новости

Тагови: ; ;