Само је CNN, који је наместио победу Хилари Клинтон у дуелу са Доналдом Трампом, објавио да је Хилари Клинтон победник првог ТВ дуела. Све остале станице су објавиле да је Трамп оставио бољи утисак.

 

Time тврди да је кандидат Републиканске партије за Председника САД добио чак 60% од 601 000 пребројаних гласова. Fortune је анкетирао 300 000 оних који су гледали ТВ дуел и објавио да је Трамп победио са 51,49%.

 

trump-hillary-ny-times

 

Експрес-анкета CNBC обухватила је 261 197 гледалаца, а 54% њих је гласало за Трампа. Од 42 418 Американаца које је Slate Magazine питао за мишљење, 54,30% даје предност Трампу. The Hill.com је анкетирао 72 570 оних који су гледали први ТВ дуел. Чак 58% људи сматра да је Трамп био убедљивији.

 

С друге стране, аналитичар Америчког института за предузетништво Норм Орнштејн је рекао за The Financial Times да никада није посматрао једностранији ТВ дуел председничких кандидата. Он је оценио да је Трамп био зао, хаотичан и сујетан и да републиканац слабо стоји са фундаменталним знањем.

 

„Трамп је кандидат који обећава промене у садашњем поретку и зато аутоматски добија гласове десетина милиона људи који мрзе Хилари Клинтон. Међутим, могуће да ће ова дебата зауставити пад њене популарности“, рекао је професор Универзитета Вирџинија Лари Сабато.

 

„Хилари је физички боље изгледала. Била је много самоуверенија. Трамп се пре бранио него нападао. Али, ако се гледа цела изборна кампања, то за њега може бити плус. У овом дуелу он није изгледао као хулиган нити је играо на своју несистемност. На економском плану је био радикалнији и убедљивији од ње. Стекао сам утисак да ће Трамп привући гласове неких који су до сада према њему били скептични“, мишљење је руског американолога Бориса Межујева.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ; ;