Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфромације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 204 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату и Круту Балку Спартак, Петровски рејон и Александровку, Саханку, Зајвево и Широку Балку као и Докучаевск.

 

Обавештајна служба ДНР саопштила је да су украјинске снаге довукле неколико група плаћеника из Пољске недалеко од Мариупоља на 16 км од линије разграничења. Групе укупно броје око 100 људи.

13:32

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана напале позиције Народне милиције у подручју споменика Кнезу Игору недалеко од Станице Луганске. Губитака није било.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале индустријску зону Јасиновате, као и насеље Крута Балка у околини овог града, Александровку и Петровски рејон Доњецка као и насеље Саханка у Новоазовском рејону на југу ДНР. Напади су трајали од 18:30 до 22:45-