Портпаролка руске дипломатије Марија Захарова је рекла да је Москва разочарана због тога што се ситуација у вези истраге трагедије малезијског Боинга на истоку Украјине не мења.

 

zaharova_ria_1

 

„Закључци холандског тужилаштва су потврдили да је истрага пристрасна и да је политички мотивисана. За Запад је постало нормално да се унапред одреди кривац и да се једноставно измисле пожељни резултати. Само желим да питам..докле још?“, пита се Захарова.

 

„Закључци холандског тужилаштва засновани су на подацима добијеним од Украјине која је у целој ствари заинтерсована страна. Русија је од самог почетка предлагала заједничку истрагу и ослањање на чињенице. Уместо тога, међународни истражитељи су Русији забранили учешће у истрази, а Украјину су укључили у истражну групу и на тај начин јој дали могућност да фалсификује доказе. Русија се нада да ће се коначни закључци истраге, уз примарне податке са својих радара који су достављени истражној комисији, претворити у правду и довести до правих криваца трагедије”, каже портпаролка руске дипломатије.

 

Ката

Тагови: ; ;