Председник Чешке Милош Земан позвао је на конференцији на Родосу о дијалогу цивилизација на то да се Исламска држава и исламски терористи коначно означе за антицивилизацију чији планови су луђи од Хитлерових.

 

Земан

 

Председник Чешке Милош Земан позвао је данас на конференцији на Родосу о дијалогу цивилизација на то да се Исламска држава и исламски терористи коначно означе за антицивилизацију чији планови су луђи од Хитлерових, а са којима се, као и са канибалима, разговара само оружјем.

 

«Можемо да водимо дијалог са људима који воле разна јела, можемо да дискутујемо са вегетаријанцима. Али не можемо да водимо дискусију са канибалима јер смо за њих ми јело. Предлажем појам антицивилизација. То је цивилизација која покушава да уништи друге цивилизације. Такве примере већ смо имали неколико пута у историји. Подсетићу на пример из прошлог века, нацисте који су прво покушавали да униште Јевреје, затим Словене, а онда и остале», рекао је Земан на конференцији «Дијалог цивилизација» руског тајкуна Владимира Јакуњина.

 

 

Чешки председник упозорио је да вође Исламске државе не крију амбицију да побију стотине милиона неверника којима ислам није вера.

 

«То је већи број људи него што су побили нацисти. Наравно, можете да кажете да је то сулудо, али ако сте читали књигу ‘Мајн кампф’ Адолфа Хитлера и на њу су гледали као на сулуду а скоро да се обистинила. То значи да лудило које је део те антицивилизације може да буде опасно», рекао је Земан.

 

У свом говору на руском језику Земан је упозорио да се антицивилизација Исламске државе и исламског тероризма шири као метастазе својеврсног друштвеног рака.

 

«Пре неколико година је захватио шест и то тзв. посрнулих држава, а данас већ 35. То је нешто као друштвени рак са својим метастазама. Ми се радујемо што у Сирији или Ираку Исламска држава губи понеки градић, а у међувремену ниче нова Исламска ;држава у Авганистану», рекао је чешки председник.

 

Земан је поново позвао свет да се лати оружја и на челу са УН поведе међународни напад на мозак терориста — њихове вође и кампове за обуку, јер се са таквом канибалском антицивилизацијом може разговарати само оружјем.»Може се дискутовати са онима који воле разна јела али није могуће расправљати са нацизмом. Није могуће водити дискусију са Исламском џавом, са онима који желе као друштвени рак да униште остале цивилизације. Може бити сувише опасно да затварамо очи и говоримо да су сви мирољубиви и да желе да сарађују. Зато што се антицивилизација уништава оружјем, а не дијалогом», казао је Земан.

 

Чешког председника критиковали су јуче и данас оштро у домовини зато што је одабрао конференцију пријатеља председника Русије Владимира Путина на Родосу уместо да у име Чешке ода последњу пошту бившем израелском премијеру и председнику Шимону Пересу који је з присуство шефова држава САД, земаља ЕУ и других земаља света сахрањен данас у Јерусалиму

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;