Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је, говорећи о референдуму у Републици Српској, да бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић сада говори о референдуму у Српској, а његова странка је 1991. организовала референдум у Санџаку.

 

Дачић

 

„Међународна заједница није лила сузе над тим референдумом као сада због Републике Српске“, исткао је Дачић.

 

 

Они су годинама били против Дејтонског споразума и тражили промену јер је превазиђен, а сада Република Српска одједном крши Дејтонски споразум, рекао је Дачић и питао шта је са осталим одлукама Уставног суда наводећи пример да у Мостару годинама нема градоначелника због односа муслимана и Хрвата.

 

 

Што се тиче уједињења Косова и Албаније, Дачић сматра да је одлично што се појавило то питање јер о томе говоримо већ 20 година – да је уједињење Косова и Албаније суштина њихове политике.

 

Тамо не живе два народа него један народ, рекао је Дачић и додао да нису Косовари народ него Албанци који живе на Косову.

 

Он је подвукао да одлично што се то питање појавило да међународна заједница види да смо били у праву и додао да док им неко не намигне са Запада, то сигурно неће организовати.

 

Дачић је рекао и да референдума у Војводини не може бити јер о томе треба да се донесе одлука, а они који то предлажу немају већину да донесу одлуку ни на нивоу месне заједнице или кућног савета.

 
РТРС

Тагови: ; ; ; ; ;