Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас са кинеским амбасадором у Београду Ли Манчангом, који му је уручио писмо премијера Кине Ли Кећијанга, у којем се наводи да ће приликом предстојећег Самита Кина-ЦИЕЗ у Риги бити потписан комерцијални уговор за изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта.

 

60062

 

У писму се наводи и да је кинески премијер дубоко дирнут ентузијазмом и одлучношћу премијера Србије за продубљивање односа Србије и Кине, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

 

Кинески премијер Ли Кећијанг пише да ће надлежним органима кинеске стране дати налог да убрзају све процедуре у вези са актуелним инфраструктурним пројектима, као и да ће приликом предстојећег Самита Кина-ЦИЕЗ у Риги бити потписан комерцијални уговор за изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта.

 

Осим тога, у писму кинеског премијера се наводи да ће Влада Народне Републике Кине и даље охрабривати кинеска предузећа да инвестирају и послују у нашој земљи, посебно у потенцијалне пројекте о којима је било речи током посете кинеског председника Србији Си Ђипинга, као што су изградња осталих деоница ауто-пута на Коридору 11, аеродром Београд, РТБ Бор и ХИП Петрохемија.

 

Премијер Ли Кећијанг на крају писма изражава задовољство због скорог сусрета са премијером Србије током Самита у Риги, наводи се у саопштењу.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;