Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упозорио је да се више од сто људи вратило у ту земљу са сиријског ратишта, као и да се у Федерацији БиХ шири вехабијски покрет.

 

dragan-lukac драган лукач

 

Драган Лукач наводи да све безбедносне агенције у БиХ морају да сарађују, поготово када је реч о борби против тероризма.

 

Наглашава да, уколико се заједнички на томе не буде радило, БиХ може да има много већих проблема са припадницима вехабијског покрета који су углавном били извршиоци терористичких аката.

 

«Већ постоје подаци да се више од сто људи вратило са сиријског ратишта у БиХ. Реч је управо о припадницима вехабијског покрета који су регрутовани у БиХ у разним параџематима», прецизирао је Лукач у интервјуу Срни.

 

 

Нагласио је да је борба против тероризма сталан процес у којем МУП Српске највише сарађује са САД, чији су инструктори у континуитету присутни са специјалним јединицама МУП-а Српске.

 

«Убудуће ћемо у тај процес много више ставити наше јединице за подршку и сигурно да можемо да се носимо са свим терористичким активностима и оним групама које би покушале неке терористичке акте на територији Републике Српске», наглашава Лукач.

 

 

Напомиње да је тероризам специфичан по томе да се напади врше изненада и на месту које је најмање очекивано.

 

«Не могу да кажем да је било ко на свету способан да их предухитри у намери да нешто ураде, али морају да буду сигурни да ћемо реаговати веома брзо на то и узвратити много већом снагом него што очекују», поручује Лукач.

 

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ; ; ;