Исту поруку истицало је на трибинама још неколико навијачких група на европским мечевима, међу њима и навијачи прашког Спартака, Олимпијакоса и Спартака из Москве, који су у добрим односима са «делијама»

 

 

sp-zvezda-uefa_620x0

 

Навијачи Црвене звезде развили су транспарент «УЕФА подржава тероризам» испред трофеја Лиге шампиона на Тргу републике у Београду.

 

Чувени «ушати пехар», на коме пише и име Црвене звезде, на централни градски трг донели су легенда Бразила Кафу и капитен Звездине трофејне генерације из Барија Стеван Дика Стојановић у склопу европске туре, али су у центру пажње ипак на крају били навијачи «црвено-белих».

 

Са Звездиног севера се дуго води борба против челника европске куће фудбала, тиму из Љутице Богдана је у више наврата прећено драстичним казнама, а ово је још само један у низу сличних протеста.

 

Транспарент са уобичајеном поруком био је исписан на енглеском језику, у бојама албанске заставе — црвеној и црној.

 

Битка Звездиних навијача са УЕФА интензивирана је када је Косово, упркос статуту УЕФА, постало чланица те организације. Убрзо је добила и чланство у ФИФА, после чега је на брзину «угурана» у квалификације за Светско првенству у фудбалу.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ;