Држављанка  САД-а, Стефани Рос Де Симон, чији је супруг погинуо током терористичких напада 11. септембра 2001. године, поднела је суду у Вашингтону тужбу против Саудијске Арабије, због њене подршке терористичкој мрежи  „Ал Каиди“.
hijacked_plane_world_trade_center1

 

Стефани Рос Де Симон  је послала тужбу суду у Вашингтону,  само два дана након што је амерички Конгрес подржао закон, који даје право породицама жртава терористичких напада 11. септембра да туже Саудијску Арабију.

 

Како се наводи у тужби, њен супруг, који је служио у америчкој морнарици, је погинуо у удару једног од отетих авиона, који су усмерени на Пентагон у близини Вашингтона. Де Симон оптужује власти Саудијске Арабије због њене  подршке терористичкој мрежи «Ал Каиде» и њеног вође Осаме Бин Ладена, а тиме и за умешаност у смрт супруга.

 

Висина новчане надокнаде коју Американка потражује није наведена

 

У среду, оба дома америчког Конгреса, су изгласала подршку закону који омогућава породицама жртава терористичких напада 11. септембра, 2001 да поднесу тужбе против Саудијске Арабије,и тиме поништила претходно стављени вео председника Барака Обаме.

 

Председник  Барак Обама је у писму упућеном посланицима, истакао да поништавање вета,и изгласавање закона, «може имати разорне последице за Пентагон и америчке трупе стациониране у иностранству».

Тагови: ; ;