Александар Тепић, син мајора Милана Тепића, који је пре 25 година јуначки погинуо у касарни у Бјеловару, покушавајући да спречи хрватске снаге да дођу до оружја у магацину у касарни, изјавио је да је за породицу посебно болно, јер не могу отићи на гроб, пошто Хрватска неће да преда његове посмртне остатке, пренео је Блиц.

 

major-milan-tepic-grafit-670x447-640x427

 

„До дана данашњег чекамо да нам Хрватска преда посмртне остатке. Чули смо да су након експлозије пребачени на гробље Мирошевац у Загребу, али никада није урађена ДНК анализа. Боли нас што и даље нисмо сахранили тату“, рекао је Александар Тепић за Блиц.

 

Он каже да је његов отац знао шта ће урадити и наглашава да је то и наговестио у последњем разговору са супругом Драгицом.

 

„Веровао је држави, војсци и народу. Да није тако поступио – то не би био он. Не би могао да живи са тим. Могао је да активира експлозив и да се удаљи на безбедно место, међутим остао је да би био сигуран да ће му план успети. Вероватно да се са таквим образом, ставом и убеђењем не би снашао у данашњем друштву“, рекао је син постхумно одликованог хероја Милана Тепића.

 

ИН4С

Тагови: ;