Лидер Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски рекао је да ова политичка партија увек штити права српске браће и да изражава солидарност са Реубликом Српском о питању референдума о националном празнику.

 

zirinovski

 

Жириновски сматра да сав словенски свет сада мора подржати Републику Српску, али да, нажалост, данас нема словенске ни православне солидарности.

 

«На пример, Пољаци, иако Словени, пре свега, себе повезују са католичанством или код вас Бошњаци — они су прво муслимани. Ако превазиђемо те разлике, ситуација са словенском, али и са православном солидарношћу биће боља и можемо постати други по снази глобални пол, платформа утемељена на пансловенизму», рекао је Жириновски за портал «Полиграф њуз».

 

Он је нагласио да је Русија настојала да увек штити српске националне интересе и подсетио да је 1999. године протествовала код свих западних земаља које су учествовале у бомбардовању тадашње Југославије.

 

«Стално смо нудили и нудимо помоћ у правној заштити пред Хашким трибуналом и бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу и другим српским лидерима», додао је Жириновски.

 

Он каже да је Русија категорично била против признања Косова.

 

«И ми имамо негативан став према НАТО, ЕУ, а колико нам је познато, то мисли и већина Срба у Републици Српској», рекао је Жириновски.

 

 

 

РТРС

Тагови: ;