Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да санкције Запада нису главни проблем руске економије, већ су у питању структурални проблеми који су се накупили за претходних десетак година и који су деформисали целокупни економски систем.

 

medvedev-2

 

„Рећи ћу искрено, санкције утичу лоше, али нису главни проблем. У нашој економији, као што је познато, за последњих десетак година су се накупили структурални проблеми, односно деформације у целокупном економском систему“, рекао је он.

Медведев је оценио да те проблеме није могуће решити ни у наредних десет година, јер целокупан економски систем вуче корене још из времена СССР-а.

 

„Наравно да постоје и позитивне и негативне последице тога. Било како било, систем захтева реформе, а за то је неопходно време. Из тог разлога ће економски раст зависити искључиво од наше ефикасности, односно од начина на који ћемо те проблеме решавати“, истакао је руски премијер.

 

Он је додао да Влада Русије очекује да ће негативни трендови, који су забележени претходних неколико година, потпуно нестати.

 

Тагови: ;