Бивши председник Михаил Сакашвили «након избора у парламенту Грузије намерава да се врати у своју домовину.» Он је то потврдио у Њујорку, током састанка са представницима дијаспоре Грузије, који су и раније подржавали «Велики Национални покрет» (УНМ).
epa03411415 Georgia's President Mikheil Saakashvili, accompanied by Hungary's Prime Minister Viktor Orban (not pictured), takes part in an official welcoming ceremony in Tbilisi, Georgia, 26 September 2012. Viktor Orban is on a working visit to Georgia. EPA/DAVID MDZINARISHVILI /POOL

 

 

Пре недељу дана, док је био у Украјини, Сакашвили је рекао да је одмах након избора за парламент  Грузије намерава да се врати у своју домовину.

 

Као одговор, 27. септембра министар унутрашњих послова Грузије Гиорги Мгебрисхвили је рекао да ће  бивши председник  «ће бити ухапшен чим пређе државну границу» републике.

 

Сакашвили је био председник Грузије од јануара 2004. до новембра 2007. године и од јануара 2008. до новембра 2013. године. Он је напустио земљу неколико дана пре истека њиховог мандата и након напуштања живео у Сједињеним Америчким Државама и Украјини.

 

У мају прошле године, Сакашвили је примио украјинског држављанства и именован је за гувернера Одеси региону.

Тагови: ; ;