У рогатичкој месној заједници Жепа живе искључиво Бошњаци, а своје право гласа остварило је 45 гласача.

 

zepa

 

Чак 17 њих гласало је за листу кандидата СНСД-а, 13 гласова добила је СДА, СДП је поверење дало шест Жепљака, пет их је гласао за Социјалистичку партију Петра Ђокића, двоје за СДС, те по једно за ПДП и ДНС.

 

Иако избори у Жепи нису имали значајнији утицај на укупне резултате за општину Рогатица, главни имам МИЗ Жепа, Един еф. шљивар, одмах након пребројавања листића поручио је да га је стид и да су 02. октобра Бошњаци и БиХ као држава доживели пораз.

 

«Ово говори о свима нама. Чињеница је да су људи овде препуштени сами себи. Пробосанске политичке странке нису хтеле да седну за исти сто и да договоре заједничку листу што би свима нама отворило могућност да разговарамо са нашим људима и да их анимирамо да гласају за оне који би водили рачуна о интересима повратника наредне четири године. Овако, док су представници наших политичких странака губили енергију на међусобна оптуживања и на доказивање како су они други лош избор, представници политичких странака са седиштем у Републици Српској су лобирали за себе. На крају смо добили ово што смо добили» појаснио је шљивар.

 

 

Он додаје како у Жепи људи живе у тешким условима, те да и из резултата општинских избора треба извући поуку.

 

«Мислим да ово морамо схватити као аларм, да се морамо мењати и да морамо тражити неке нове начине организовања. Да ли то могу урадити они који су најодговорнији за овакво стање наших повратника питање је над којим се морамо добро замислити. Очито је да је неким људима, који дуго времена седе и говоре како не можемо ништа учинити, истекао рок трајања» истиче Един еф. Шљивар.

 

 

 

БН ТВ

Тагови: ; ; ;