Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас поводом мигрантске кризе да Србија, уколико постане „левак из којег не истиче вода, јер су они иза ње затворили границе”, без обзира на уверења мора и сама да затвори границу.

 

Председник Србије Томислав Николић: Интервју за руску тв Цариград

 

Николић је новинарима у Палати Србија казао да Србија има изазове у мигрантској кризи и да интензивно разговара о томе са Бриселом.

 

„Нама не требају квалитетни смештајни капацитети за више од пет до шест хиљада људи, јер то онда значи да неко планира да се ти људи дуже задржавају овде”, истакао је Николић.

 

 

Подсетивши да је у Србији само спорадично било инцидената, Николић је изразио бојазан да би у једном тренутку ситуација сукоба могла да буде лошија.

 

„Мора брзо да се реагује у сарадњи са ЕУ и ако је Мађарска до сад није наљутила, Србија сигурно неће”, рекао је Николић.

 

 

Каже да не може да се дешава да мигранти први пут буду регистровани тек када уђу у Србију, као да су, како је рекао, пали с неба или с Марса.

 

Оценио је да је то однос админстрације у Бриселу према Грчкој и Бугарској, упитавши да ли се њима дозвољава да не региструју мигранте.

 

Сматра да с друге стране треба да се зна ко улази у земљу, ко излази, али да не постоји обавеза уколико неко реши да врати милион људи у Србију.

 

„То је апсолутно немогуће, нек прескачу Србију, нек прелећу и нека возе људе тамо одакле су их позвали да дођу, намамили да дођу, натерали…„, прокоментарисао је Николић.

 

 

 

 

Тагови: ;