Црногорска полиција ухапсила бившег шефа контраобавештајне службе ВЈ

На граничном прелазу Добраково ухапшен је држављанин Србије Радован Алексић, саопштено је „Вијестима“ у црногорском тужилаштву. Алексић је ухапшен због сумње да је покушао да убије полицијског инспектора Предрага Шуковића, бившег начелника Одељења за борбу против организованог криминала Управе полиције Црне Горе, пре два месеца у центру Подгорице.. „Дан“ наводи да је Алексић бивши шеф Контраобавештајне службе (КОС) Војске Јусгославије.

 

radovan-aleksic-pukovnik-kos-foto-uprava-policije-mup-crne-gore-1475496793-1003859

 

Алексић се приликом хапшења налазио у рент-а-кар возилу подгоричких ознака, а после хапшења одвезен је у Подгорицу. Незванично, потерницу за њим је расписало Више државно тужилашво у Подгорици.

 

Алексић је у јавност доспео 1999. године, када је брутално претучен пред својим станом у Никшићу. У то време био је начелник безбедности Подгоричког корпуса ВЈ. У нападу је коришћено и ватрено оружје. Нападачи никада нису откривени. Године 2002. именован је за шефа Војне обавештајне службе у Подгорици. После референдума у Црној Гори, 2006. године, одбио је да пређе у редове Војске Црне Горе и каријеру је наставио у Подгорици.

 

Ухапшен је у недељу на граничном прелазу Добраково на подручју Бијелог Поља, на изласку из Црне Горе у Србију, пишу Вечерње новости.

 

 

Из Тужилаштва су саопштили да ће током поступка утврдити све битне чињенице од значаја за расветљавање случаја.

 

Лист Дан је објавио да је Алексић бивши шеф Контраобавјештајне службе (КОС) Војске Југославије и да има чин пуковника.