Италијански новинар је отпутовао у Сарајево како би показао лакоћу којом потенцијални терористи Исламске државе могу набавити оружје и пребацити га у Европу.

 

jutjub италијански новинар

 

Скривеном камером снимао је сусрет са својом «везом» у Босни и Херцеговини која га је повезала с продавцима оружја у разним деловима БиХ.

 

Његова веза из Босне и Херцеговине угостила га је у својој кући, где му је испричала о својој криминалној прошлости у Италији, животу у Сарајеву и о томе како су наводно недавно прокријумчарили 500 аутоматских пушака «АК-47» у Холандију.

 

У прилогу се може видети и како новинар купује стару војну пушку од непознатих особа негде северно од Мостара.

 

Прецизност те пушке испробао је на локацији 15 километара северно од Мостара изван насеља Војно поред Неретве. Пушку је пре тога платио 75 евра породици којој је, као и свим својим саговорницима, сакрио лице.

 

Осим ове пушке,. италијански новинар је испробао аутоматску пушку «АК-47», ручне гранате, пиштољ, а неке од њих је и купио.

 

На крају му је овај «домаћин» објаснио како може да прокријумчари оружје у аутомобилу, на које граничне прелазе треба ићи и какав мирис користити да би заварао псе да не открију барут.

 

Новинар се наводно упутио према граници Босне и Херцеговине и Хрватске код Славонског Брода, одакле је ауто-путем кренуо према Словенији и ушао Трст.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ;