Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић оптужио је коалицију ,,Кључ“ да су под покровитељством САД договорили постизборну сарадњу са ДПС-ом.

 

knezevic

 

“У Амбасади САД су вођени преговори о будућој коалицији ДПС-а и ,,Кључа“… После сазнања о преговорима ДПС-а и ,,Кључа“, ситуација је таква да уколико ДПС буде имао и један глас више од ДФ, формираће коалицију са ,,Кључем“ и ништа се неће променити у Црној Гори”, рекао је Кнежевић за Побједу.

 

Подсећамо, Кнежевић је раније на скупу ДФ-а у Голубовцима позвао коалицију Кључ да се изјасни да ли ће ући у постизборну коалицију са ДФ-ом.

 

„Први позив, кад се бројање гласова заврши, упутићемо коалицији Кључ, а они нека сада јасно и гласно кажу хоће ли у коалицију са Фронтом“, казао је Кнежевић.

 

Заменик помоћника државног секретара САД за европске и евроазијске послове Брајан Хојт Ји састао се јуче са челницима Социјалдемократске партије (СДП), коалиције “Кључ” и једне мањинске странке, сазнају “Вијести”.

 

Како је “Вијестима” казао саговорник упућен у детаље састанка, амерички званичник је са челницима опозиционих партија разговарао о актуелној политичкој ситуацији у земљи и парламентарним изборима.

 

Хојт Ји је у јуну похвалио сарадњу опозиционих странака са представницима власти кроз формирање владе изборног поверења, наводећи да «Црна Гора даје добар примјер за снажнију плуралистичку демократију у земљи». Он је тада навео да је то «добар примјер за регион, с обзиром да се друге земље на западном Балкану суочавају са сличним проблемима када је ријеч о проналажењу заједничког језика опозиције и владајућих странака».

 

Челници странака које чине коалицију “Кључ” у априлу су потписали декларацију којом се обавезују да неће правити предизборне и постизборне савезе са Демократском партијом социјалиста.

 

 

Хојт Ји се састао и са председником парламента Дарком Пајовићем, рекао да је уверен да је корпус снага у Црној Гори које се залажу за улазак Црне Горе у НАТО у великој већини.

Тагови: ; ; ; ;