Данас је 5. октобар – дан немешања Владе САД у унутрашње политичке процесе и неутицања на формирање Влада у региону, изјавио је данас посланик ДФ-а Небојша Медојевић на свом фејсбук профилу.

 

nebojsa-medojevic1

 

На данашњи дан је, пре 16 година, срушен режим Слободана Милошевића. Медојевић је, коментаришући изјаву представника владе САД, изјавио да је управо овај датум дан немешања Владе САД у формирања Владе, мислећи на Србију, али и на Црну Гору:

 

„Ако је представник Владе САД у праву, а сила Бога не моли (а Бог силу не воли) онда су Ранко Кривокапић, Жељко Ивановић – власник Вијести и Дритан Абазовић, говорили неистине,“ нагласио је посланик ДФ-а.

 

Медојевић је подсетио да је Ранко Кривокапић више пута јавно поновио да је Ђукановић био против дијалога и уласка лажне опозиције у његову Владу, али да је морао да попусти под притиском међународне заједнице, што је, према њему, еуфемизам за Владу САД.

 

Такође, истиче посланик ДФ-а, Жељко Ивановић је у својој колумни навео Амбасаду САД као главног актера и фактора за формирање Владе изборног поверења.

 

„Дритан Абазовић је отишао мало даље, па је истакао да је лажна опозиција у преговорима са Ђукановићем око уласка у његову Владу имала подршку и помоћ чак 4 стране Амбасаде (од којих је једна морала бити и Амбасада САД, која се, наравно, никад, а посебно не 5.октобра не меша у формирање Владе банана држава)“, напомиње Медојевић.

 

 

 

ин4с

 

 

 

Тагови: ;