Председнички кандидат Демократске странке, Хилари Клинтон се не сећа да је пре неколико година, предлагала да се «уклони» оснивач организације «Викиликс»  Џулијан Асанж, коришћењем беспилотне летелице (УАВ).
asanz-hilari

«Не сећам се те моје омашке. Била је шала ако сам то рекла, али ја се тога не сећам.» – Изјавила је кандидат владајуће партије на највишу функцију у Сједињеним Америчким .

 

Ова изјава је коментар чланка  на сајту публикације Трупандит.цом.

 

У овом чланку се наводи да је Хилари  Клинтон, 23 новембар 2010 — када је била државна секретарка САД – одржала састанак са својим помоћницима, посвећене минимизирању штете настале  објављивањем америчких дипломатских депеша и других тајних владиних докумената од стране Асанжа.

 

«Можемо уклонити  тог  типа дроном (тј УАВ)?» — Наводно је то био одговор на питање «шта урадити са Асанжом?» које је на овом састанку поставио министар спољних послова. Помоћници су почели да се смеју, али су брзо престали да то раде јер је Клинтонова наставила да на изразито озбиљан начин развија ову тему, тврдећи да се Асанж креће слободно и да је релативно лака мета, истакнуто је у чланку.

 

Као потврду овога они су навели своје неименоване «изворе у америчком Стејт департменту.»

Тагови: ;