Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:17

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 247 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату, Александровку, Трудовски рејон, Спартак и Жабичево, Макејевку као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.Током напада погинула су два припадника војске ДНР а један је рањен.

 

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 6 пута напале позиције НМ у подручју Калинова и споменика Кнезу Игору. Губитака није било.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале Макејевку. Том приликом погођена је школа и рудник. Жртава није било а 260 рудара евакуисано је на безбедно место. Осим Макејевке украјинске снаге нападале су пункт код Јасиновате, Спартак, Жабичево, Трудовски и Александровку код Доњецка као и Зајцево у околини Горловке. У Зајцево је уништена једна кућа.

Тагови: ; ;