Из зграде општине Сребреница повучени су припадници Јединице за подршку ЦЈБ Бијељина, а улаз у зграду, као и улаз у салу где се чува гласачки материјал, обезбеђују полицијски службеници ПС Сребреница, мешовитог националног састава.

 

12990955_10153729095507979_7142584149056639652_n

 

Полицијски службеници Центра јавне безбедности (ЦЈБ) Бијељина — Јединица за подршку и полицијски службеници Полицијске станице Сребреница налазила се у згради ове општине, где је обезбеђивала изборни материјал, саопштено је раније данас из тог центра.

 

Читајте такође: УДАРНА ВЕСТ ИЗ СРЕБРЕНИЦЕ: СПЕЦИЈАЛЦИ СРПСКЕ УШЛИ У ЗГРАДУ У КОЈОЈ СУ ЛИСТИЋИ

 

У ЦЈБ Бијељина кажу да се припадници полиције ни на који начин нису мешали у изборни процес, већ га обезбеђују како не би дошло до нарушавања безбедности.

 

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Суад Арнаутовић рекао је раније данас да је специјална полиција МУП-а Републике Српске ушла у зграду у којој се налази изборни материјал у Сребреници.

 

«Желим да вас обавестим да сам управо сазнао да је Специјална полиција МУП-а РС ушла у просторије Општинске комисије у Себреници, да је под њиховом контролом изборни материјал, да се од јуче чудне ствари дешавају и да је Општинска изборна комисија под притиском», рекао је раније Арнаутовић.

 
Министарство унутрашњих послова Републике Српске сматра непримереним покушаје члана Централне изборне комисије БиХ Суада Арнаутовића и председника Општинске изборне комисије Сребреница Нермина Аливуковића да лажним информацијама и манипулацијама о ангажовању Специјалне полиције у Сребреници доведу у питање изборни процес у овој општини, саопштио је МУП РС.

 

Припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске нису ангажовани, нити су присутни на подручју општине Сребреница. На подручју ове општине и у згради Општине Сребреница ангажовани су припадници Јединице за подршку ЦЈБ Бијељина и Полицијске станице Сребреница, мешовитог националног састава, који не «држе под контролом изборни материјал“, већ га обезбеђују још од тренутка када је стигао у Сребреницу.

 

Полицијској станици Сребреница пријављено да су из зграде општине Сребреница у понедељак око 22 сата изнесене две вреће које су радници Јавног комуналног предузећа одвезли на сметлиште.

 

На сметлишту у Казанима, код Сребренице пронађена је врећа са изборним материјалом, а о свему наведеном је обавештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина. Увиђајем је утврђено да се не ради о изборном материјалу осетљивог садржаја, што су потврдили и чланови ОИК-а, наводи се у саопштењу.

 

Н1

Тагови: ; ;