Мајке Сребренице су огорчене због «упада» полиције РС у зграду Општине, где се налази изборни материјал.

 

majke-srebrenice-hatidza-mehmedovic_18315

 

Иако су из Центра јавне безбедности Бијељина потврдили да су припадници у згради Општине Сребреница да би чували изборни материјал, јер се догодило да су се делови изборног материјала налазили на улици, председница тог удружења Хатиџа Мехмедовић сматра да то није у реду јер је, како каже, полиција РС та која је «починила највећа злодела».

 

«Полиција тог ентитета је починила највећа злодела. Полиција је била директан учесник у геноциду и имају крваве руке до лаката. Ово што данас раде је показатељ онога што су радили деведесетих година», каже Мехмедовић за сарајевски портал Аваз.

 

«Не знам само како је међународна заједница допустила да Сребреница, након свега, остане полигон за политичко поткусуривање. Нека им је на част! Дали су нас на клање 90-их, а данас нас муче. Нека их је срам!», додала је Мехмедовић.

 

 

Упркос позиву актуелног начелника Ћамила Дураковића на смиривање тензија, Мехмедовић је запитала и мора ли по сваку цену у Сребреници да победи српски кандидат Младен Грјујичић, кога описује као представника оних за које каже да су Бошњаке «завили у црно».

 

«Тражимо да начелник буде из народа који је најгоре прошао. Начелник Сребренице мора бити начелник оним нишанима у Поточарима. Ми још увек чекамо гласове из иностранства и надамо се да ће наши људи помоћи да се не деси најгоре», додала је Хатиџа Мехмедовић.

 

 

 

 

 

РТС

 

Тагови: ; ; ;