Власти САД разматрају могућност војне интервенције против владиних снага у Сирији, пише Washington Post. Наиме, прошле недеље је у Белој кући одржан састанак са представницима Стејт департмента, ЦИА и Генералштаба америчких оружаних снага, на коме се разматрало питање примене ваздушних удара на положаје сиријске војске.

 

1

 

Дискусија ће се вероватно наставити на састанку Савета за националну безбедност администрације Председника Барака Обаме који би се могао одржати већ овог викенда.

 

Према речима једног од учесника, међу опцијама које се разматрају су и удари на писте са којих полећу авиони сиријског ваздухопловства и употреба крстарећих ракета. Такође, дат је предлог да се све операције обављају у тајности, без одобрења Савета безбедности УН.

 

Поред тога, представници ЦИА и Генералштаба су подржали могућност «кинетичких» акција које би биле усмерене на сиријско руководство, јер сматрају да би пад Алепа подрио америчку борбу против тероризма Сирији, рекао је други извор овог листа, додајући да је мало вероватно да ће Обама одобрити ваздушне ударе.

 

Ката

Тагови: ; ; ;