Дураковић: Тражићемо да се поново броје сва бирачка места

Актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да се сва бирачка места за Сребреницу поново преброје.

 

durakovic-s

 

„То ћемо радити у законским оквирима и законским роковима. Када ЦИК БиХ потврди резултате, онда ми имамо право да затражимо поновно бројање и то ћемо тражити. Верујем да ће се утврдити неке неправилности“, рекао је Дураковић за БиХ-ТВ1.

 

Актуелни начелник Сребренице је српског кандидата за начелника Сребренице Младена Грујичића оптужио да је прославом победе довео до „усијања и инцидента“.

 

Називајући га и „девијантним противкандидатом“ Дураковић тврди да је Грујичић наметнуо такву ситуацију да је већ начелник Сребренице, али да очекује да ће се резултати у многоме променити пошто буду избројани сви гласови, они у одсуству и они путем поште.

 

Актуелни начелник Сребренице каже да је ЦИК БиХ већ наложио поновно бројање на пет бирачких места и да су то кључна бирачка места где има сумње да је дошло до одређених манипулација, као и да је спорно 1.000 гласова за колико је Грујичић имао више него све српске странке заједно.

 

Дураковић тврди и да је више од 2.500 људи дошло 2. октобра у Сребреницу из Србије, и да су их директно возили на бирачка места.

 

„Наша процена је да је више од 50 посто гласова за Младена управо дошло из Србије. Он је своју кампању и водио у Србији“, тврди актуелни начелник Сребренице.

 

Дураковић наводи и да не зна по којој службеној дужности су у зграду општине ушле јединице МУП-а РС.

 

 

РТС