Актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да се сва бирачка места за Сребреницу поново преброје.

 

durakovic-s

 

«То ћемо радити у законским оквирима и законским роковима. Када ЦИК БиХ потврди резултате, онда ми имамо право да затражимо поновно бројање и то ћемо тражити. Верујем да ће се утврдити неке неправилности», рекао је Дураковић за БиХ-ТВ1.

 

Актуелни начелник Сребренице је српског кандидата за начелника Сребренице Младена Грујичића оптужио да је прославом победе довео до «усијања и инцидента».

 

Називајући га и «девијантним противкандидатом» Дураковић тврди да је Грујичић наметнуо такву ситуацију да је већ начелник Сребренице, али да очекује да ће се резултати у многоме променити пошто буду избројани сви гласови, они у одсуству и они путем поште.

 

Актуелни начелник Сребренице каже да је ЦИК БиХ већ наложио поновно бројање на пет бирачких места и да су то кључна бирачка места где има сумње да је дошло до одређених манипулација, као и да је спорно 1.000 гласова за колико је Грујичић имао више него све српске странке заједно.

 

Дураковић тврди и да је више од 2.500 људи дошло 2. октобра у Сребреницу из Србије, и да су их директно возили на бирачка места.

 

«Наша процена је да је више од 50 посто гласова за Младена управо дошло из Србије. Он је своју кампању и водио у Србији», тврди актуелни начелник Сребренице.

 

Дураковић наводи и да не зна по којој службеној дужности су у зграду општине ушле јединице МУП-а РС.

 

 

РТС

Тагови: ; ;