Портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова казала је данас да оне земље које говоре да Русија убија цивиле, своја бомбардовања цивилних насеља називају грешкама, и то техничким, преноси Спутник.

 

 

zaharova-1

 

Она је на конференцији за медије говорила о медијској кампањи Запада према Русији, истичући да се ради о још једној гран антируске кампање у вези са кризом у Сирији. Спутник је пренео и њене наводе да то није први приступ, тј. да је Русија пре неколико година, током последње фазе ’арапског пролећа‘ била критикована због свог политичког става о Сирији.

 

„Сада смо дошли до неке екстремне, па чак и екстремистичне фазе информативне кампање. То више није ни кампања, већ хистерија у Савету безбедности УН, на телевизији, у новинама, где покушавају да нас представе као крвожедног агресора ван закона. Они кажу да је Русија земља ван закона која убија стотине невиних жена и деце“, казала је Захарова додајући да је парадоксално што такве изјаве дају земље и људи који имају огроман списак реалних, а не митолошких и не измишљених злочина против цивила у целом свету.

 

„Подсетимо се стотине хиљада убијених цивила након бомбардовања, на пример, Југославије, Авганистана, Јемена, Либије, Ирака и Сирије. Видимо да представници оружаних снага и са техником која се одликује високом прецизношћу и високим професионализмом наносе немилосрдне ударе по свадбама, пијацама, породилиштима и болницама“, рекла је Захарова.

 

Она је истакла да те земље које врше антируску кампању треба да се сете каквом је муницијом била бомбардована Југославија.

 

„И зашто управо те земље окрећу главу од америчког бомбардовања Југославије муницијом… Знате ли каквом муницијом? Прочитајте о томе на интернету. Исто тако, из неког разлога не чујемо од људи који се залажу за људска права адекватне процене о ономе што се десило у Ираку током битке за Фалуџу. Они треба да се сете какво се оружје тамо користило“, казала је представница руског Министарства иностраних послова Марија Захарова, пренио Спутник.

 

 

Тагови: ; ;