Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да неће бурно да реагује на притиске из Сарајева, јер ни на који начин не жели да доводи у питање Републику Српску. Поновио је да је позив за саслушање због одржавања референдума о Дану Републике, који је добио од Тужилаштва БиХ, политички мотивисан процес.

 

dodik-4

 

“Константан је притисак Суда и Тужилаштва БиХ. Томе су допринели и представници Савеза за промјене, који своје позиције користе за обрачун с политичким противницима, пре свега СНСД-ом. Због парчета власти потпуно су се «утопили» у БиХ по мери исламистичких партија, каква је СДА. Воде поданичку политику, јер нису избор грађана Српске, него лидера СДА Бакира Изетбеговића», каже председник Српске.

 

Да није било Бакира Изетбеговића, који је покушао Српској да оспори право на Дан Републике, не би било ни референдума, каже Додик, који не искључује могућност нових референдума у Српској, ако то буде потребно. Без таквог изјашњавања.

 

 

“Ако Хрвати и Бошњаци гласају за улазак у НАТО, а Срби се изјасне против, неће бити ништа од те приче, јер је потребан консензус свих народа. Нећемо дозволити да будемо прегласани као на референдуму о независности 1992. године.”, нагласио је Додик.

Тагови: ; ;