Европска унија се већ потврдила као продужена рука САД и НАТО у походу на Исток. Србији и српском народу нису пријатељи они који по рецепту Хитлерових хорди припремају поход на Русију. Заједно са снагама НАТО, ЕУ припрема и распоређује команде и јединице усмерене ка Истоку, као претњу Руској Федерацији.

 

mitar-kovac-unija

 

Тај план је конципиран на дуже време и озбиљно може угрозити европску па и глобалну безбедност. Република Србија не сме допустити да под било каквим окриљем европских интеграција учествује у тим војним снагама, па ни у оквиру војних вежби и било каквих форми обуке. И због све веће милитаризације ЕУ, грађани Србије треба да се на референдуму одлуче да ли желе у овакву Европску унију, која све више постаје оков и израз неравноправности за мале народе и државе, пише Ковач за ФСК.

 

«Са становишта одбране Р. Србије, ЕУ није приоритет нити перспектива, јер већина држава чланица је признала такозвано Косово, као државу која је створена агресијом НАТО на СР Југославију.» истиче Генерал-мајор Ковач.

 

У процесу такозваног придруживања ЕУ, Србија би била принуђена да се суштински одрекне Косова и Метохије и да пристане на регионализацију и значајне уступке давања елемената прерогатива државности АП Војводини. Такође, Србија је у том процесу принуђена на распродају имовине и стратешких инфраструктурних енергетских и телекомуникационих система, ресурса, рудника, земље, воде.

 

«На такав начин држава постаје фикција без реалне моћи да ефикасно извршава државне функције, па ни одбрамбену функцију. Народ у таквој фиктивној држави остаје незаштићен, није суверен и изложен је у сваком смислу неморалном израбљивању од стране мултинационалних компанија», наставља Ковач.

 

«Са становишта одбране Р. Србије, продаја виталних система електропривреде и телекомуникација непосредно угрожава суверенитет државе и дугорочно угрожава виталне националне интересе и безбедност. Продајом тих виталних система угрожава се функција одбране Србије и социјална заштита угрожених слојева становништва», упозорава Генерал Ковач.

 

Очување Дејтонског споразума и просперитет Републике Српске представљају један од најважнијих националних интереса Србије и српског народа. Српски народ се кроз стварање Републике Српске изборио за заштиту својих националних интереса западно од реке Дрине. Држава Србија, као гарант Дејтонског споразума, има право, али и обавезу да се стара о уставном положају Републике Српске и о њеној будућности.

 

Непријатељи Р. Српске треба да знају да силом никада више неће моћи да некажњено чине злочине, те да ће свака агресија бити спречена директном интервенцијом Војске Србије. Они који „поновно оштре каме“ и купују оружје боље да се смире јер неће више Србија ћутке гледати покољ и прогон српског народа, као што се десило у злочиначким операцијам „Бљесак и Олуја“, које су извеле Хрватске оружане снаге, Хрватско веће одбране и тзв. Армија БиХ.

 

Генерал-мајор у пензији проф. др Митар Ковач

Тагови: ; ; ;