Председник Јерменије Серж Саргсјан је честитао 64 рођендан руском Председнику Владимиру Путину, јавила је пресслужба јерменског лидера.

 

A banner reading "Happy birthday, President" is displayed on a building near the Russian government headquarters on the 59th birthday of Russia's Prime Minister Vladimir Putin in Moscow October 7, 2011. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: POLITICS ANNIVERSARY SOCIETY)

 

«Несумњиво је да продубљивање и обогаћивање сарадње између наше две земље, која се заснива на вековном братству и пријатељству, може да оствари значајне резултате у свим областима сарадње између Јерменије и Русије. Захваљујући Вашем личном доприносу, у пракси је остварен значајан међудржавни споразум о стратешким пројектима, укључујући и оне из економске, војно-техничке, инвестиционе и хуманитарне сфере», пише је у рођенданској поруци Председника Јерменије.

 

Председник Јерменије је уверен да ће интензиван и плодан политички дијалог и редовни сусрети наставити да играју важну улогу у динамичном развоју читавог комплекса јерменског-руске сарадње и у билатералним односима и у оквиру међународних и регионалних организација.

 

«Ефикасно функционисање Евроазијске Економске Уније, адаптација активности Заједнице Независних Држава и заједнички напори око развоја колективне безбедности, стварају квалитативно нове услове за изградњу савеза који ће представљати добробит за наше народе, регионалну стабилност и безбедност», рекао је Саргсијан, додајући да је срећан што ће поздравити Председника Путина у Јеревану током предстојеће седнице Савета колективне безбедности.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;