Представници ОЕБС из 31 земље су, током посете Русији у септембру, изнели мишљење да Русија у потпуности извршава своје обавезе у вези изградње поверења и сигурности у Европи, изјавио је на конференцији Министар одбране РФ и генерал армије Сергеј Шојгу.

 

ШОЈГУ, ОФИЦИР И ЏЕНТЛМЕН ДОСТОЈАН КУТУЗОВА И ЖУКОВА

 

sergej-sojgu

 

«Једна од важних активности Министарства одбране је међународна војна сарадња. Желим да скренем пажњу на један број мера у тој области. Крајем септембра смо, у оквиру обавеза везаних за Бечки документ 2011, организовали за посматраче ОЕБС посету 790 ловачком пуку и 4 оклопној дивизији», рекао је Шојгу.

 

Према његовим речима, 56 представника ОЕБС из 31 државе се упознало са током борбене обуке, свакодневним активностима особља и новим моделима оружја руске војске.

 

«Организовани су огледни летови и огледне активности на полигонима у окрузима. Наши страни партнери су приметили да Русија у потпуности поштује своје обавезе око изградње поверење и сигурности у Европи», рекао је Шојгу, додајући да је војска показала велики професионализам у извршавању својих задатака.

 

Он је затражио од заменика министра одбране Анатолија Антонова да припреми предлог за промоцији оних који су били најистакнутији у обављању својих задатака.

 

Ката

Тагови: ; ; ;