Прилог италијанског новинара Луиђија Пелаце о трговини оружјем у БиХ потпуно је реалан,  рекла је портпарол Пелационог тима Кристина Кобети, додајући да не разуме сумње Тужилаштва БиХ.

 

088526

 

Када тужилац са пажњом погледа комплетан видео, његове изјаве више неће имати смисла — рекла је Кобетијева за Вечерње новости.

 

Она је навела да је све оружје куповано у Сарајеву, те да ниједан наркоман није био плаћен, иако познају двојицу браће из БиХ посредством којих су дошли до жељених информација јер су видели много оружја у слободној продаји.

 

— Били смо у кући другог Циганина, у пратњи са једним од двојице браће, који нам је без икаквих проблема продао «калашњиков». Појам трговац из нашег прилога настао је после његове тврдње да је продао сто «калашњикова». После открића ових количина наоружања, схватили смо да испред нас није дилетант, већ прави дилер оружја — појаснила је Кобетијева.

 

 

Према њеним речима, нико од италијанских власти још их није контактирао.

 

Тужилаштво БиХ саопштило је да је дошло до података да је Пелаца платио двојици наркомана у Сарајеву да причају о трговини оружјем.

 

Шеф Криминалистичко-истражног одјељења Сипе Вахидин Шахинпашић није могао потврдити да су ухапшена лица плаћена да одглуме продају оружја, наглашавајући да се она доводе у везу са кривичним делима везаним за опојне дроге, али не и за трговину оружјем.

 

 

 

СРНА

Тагови: ; ; ;