Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Украјински окупатори су током поподнева напали насеље Саханка на југу ДНР у Новоазовском рејону. Том приликом рањене су две  жене 1949 и 1960 годиште. Том приликом оштећено је и 10 стамбених објеката.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 231 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон, Александровку, Јасиновату као и Саханку и Новоласпу.Током напада један војник ДНР је погинуо а један је рањен.

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 5 пута напале позиције Народне милиције у подручју Калинова и Логвинова. Губитака није било.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали Петровски рејон на западној периферији Доњецка и том приликом оштећена је једна кућа и прекинуто снадбевање струјом. Под ватром кијевских злочинаца нашли су се и Трудовски рејон, Александровка и Старомихајловка као и околина Јасиновате.

Тагови: ; ;