Никад се нећу повући из трке за председника, поручио је данас републикански кандидат Доналд Трамп појединим члановима своје странке који су то тражили због најновијег скандала и вулгарних речи на рачун жена.

 

tramp

 

 

«Никад се нећу повући, никад се у животу нисам повукао. Не постоји ни најмања шанса да напустим председничку трку», рекао је Трамп за «Вол стрит џорнал», преноси АП уз оцену да је то можда најтежи дан за Трампа у предизборној кампањи.

 

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп извинио се данас након објављивања видео снимка из 2005. у којем користи вулгарне термине описујући своје покушаје вођења љубави са женама.

 

«То је била прича о несташлуцима из свлачионице, приватна конверзација од пре много година. Бил Клинтон ми је рекао много горе ствари на терену за голф. Извињавам се свима који су се осетили увређеним», навео је Трамп у саопштењу, преноси Ројтерс.

 

Видео је објављен у оквиру текста у «Вашингтон посту», а настао је док је Трамп разговарао са ТВ водитељем Билијем Бушом о томе како би требало да се појави у сапуници «Дани наших живота».

 

Трамп је већ више пута критикован због својих коментара о женама, због чега га је осудила и ривалка Хилари Клинтон.

 

У међувремену и у редовима његове странке појачали су се гласови оних који сматрају да треба да одустане.

 

Трамп, међутим, каже да добија позиве подршке откако је објављен видео.

 

 

Тагови: ; ;