«Трепча» је темељ нашег постојања на Косову и Метохији, поручио је директор Канцеларије за КиМ. Истиче да је одлука привремених институција у Приштини о конфискацији «Трепче» неважећа за Владу Републике Србије. Влада Србије ће у понедељак затражити хитну седницу Савета безбедности УН о отимању српске имовине.

 

трепча

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је на конференцији за медије у Влади Србије да је одлука привремених институција у Приштини о конфискацији «Трепче» неважећа за Владу Републике Србије, њене институције, привредне субјекте и за грађане РС.

 

«Одлука је неважећа и не производи правна дејства, ни последице када је реч о радно-правним односима, дужничко-поверилачким односима и другим облигационим односима које комбинат има», рекао је Ђурић.

 

 

То је удар на право народа да постоји на једном подручју, јер «Трепча» је темељ нашег постојања на КиМ, рекао је директор Канцеларије.

 

«Влада Србије ће у понедељак затражити хитну седницу Савета безбедности УН о отимању српске имовине и кршењу резолуције 1244 на којој почива мир и стабилност у региону», рекао је Ђурић.

 

 

Такозвани Косовски парламент усвојио је ноћас у другом читању нацрт закона о «Трепчи». Од 93 присутна посланика 79 је гласало за, 14 је било уздржано. Посланици Српске листе напустили су скупштинску салу након усвајања нацрта закона.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;