Уефина мрежа против дискриминације у фудбалу (Фаре) саопштила је да «постоји велики ризик» да на данашњој утакмици између Украјине и «Косова» у Пољској дође до инцидената међу навијачима.

 

52736189_729x547

 

Навијачке групе у источној Европи снажно се противе учешћу Косова у квалификацијама за Мундијал и тврде да је Косово део Србије, пише америчка агенција АП, а преноси Бета.

 

«ФИФА је казала да је број навијача ограничен на око 1.000, али нећемо знати колико је то испоштовано до самог почетка меча. Велики је ризик од инцидената на и ван стадиона», рекла је директорка организације Фаре Пијара Повар.

 

Украјина ће у пољском Кракову дочекати «Косово», пошто украјинска влада није признала независност јужне српске покрајине, па је Светска фудбалска федерација одлучила да се утакмица игра на неутралном терену.

 

Ове године су такође порасле политичке тензије између Пољске и Украјине, а све то «подгрејано» је овонедељним емитовањем филма у ком је приказан масакр над етничким Пољацима од украјинских побуњеника током Другог светског рата.

Тагови: ; ;