Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић сматра да нико није нанео толико штете по безбедност БиХ као Агенција за истрагу и заштиту БиХ и Министарство безбедност у Савету министара који су, како каже, под патронатом председника СДА Бакира Изетбеговића.

 

galijasevic

 

«Чак и када новинари из Италије, потпуно неутрални дођу и потврде постојање трговине оружјем у БиХ, утврде чињенице и све документују, визуелно забележе» — такозвани министар безбедности у Савету министара БиХ Драган Мектић и криминогено, неуставно Тужилаштво БиХ траже од нас да верујемо Бакиру Изетбеговићу, а не документарном филму који смо гледали својим очима — изјавио је Галијашевић за СРНУ.

 

Он је оценио да је «Изетбеговићевим трабантима — Мектићу, Тужилаштву, СИПА — лакше оптужити италијанског новинара него признати да у БиХ харају припадници Исламске државе, Ал каиде и Нусра фронта, као и да се оружје у Сарајеву може набавити као у самопослузи».

 

«Бакирови војници и послушници не само да негирају ту чињеницу, већ покушавају и све нас да убиједе да је новинар био тенденциозан, да је инсценирао причу… Очигледно да ми, према њиховом мишљењу, упркос свим чињеницама, не би требало да верујемо ономе што видимо, већ ономе што нам сервира Бакир, Мектић и /директор СИПА Перица/ Станић»- нагласио је Галијашевић.

 

Трагично је, каже он, да све што Изетбеговић замисли, Мектић и Станић, преко робусног безбедносног система СИПА, проводе у праксу.

 

«Мектић, дипломант хрватског полицијског образовног центра, са дипломом шестог степена који глуми правника и дипломираног криминалисту већ двадесет година, цели мандат ради на криминализацији Републике Српске, и преко Станића проводи акцију уперену против целе Српске» — каже Галијашевић.

 

Он сматра да се «СИПА, захваљујући управо Мектићу и Станићу, претворила у муслиманску милицију која хапси само Србе или због ратних злочина, или стављања у промет опојних средстава и наркотика, или због трговине оружјем, корупције…».

 

Према његовим речима, за Мектића и Станића тероризам није опасност и претња, нису ни повратници са сиријског ратишта, нити вехабијска насеља у Федерацији БиХ која делују као државе у државе и у која не смеју ни да помисле да уђе.

 

«Велика опасност за БиХ је управо затварање очију пред стварним безбедносним претњама и са некомпетентним људима, попут Мектића и Станића и њиховим поданичким односом према политици Бакира Изетбеговића. Та опасност биће и све већа све док они тероризам, који убија полицајце и војнике у БиХ, упорно представљају као фолклорну појаву неких исламских занесењака» — упозорио је Галијашевић.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;