Посланици Српске листе одлучили да до даљег замрзну рад у тзв. косовском парламенту после Закона о конфискацији «Трепче».

 

фото: Танјуг
фото: Танјуг

 

У Српској листи сматрају да су Срби на Косову и Метохији суочени са једном од најтежих и потенцијално најопаснијих ситуација у последњих деценију и по, а од одлука које ових дана буду доносили зависиће не само политичке судбине представника Српске листе, већ и судбина српског народа на овим просторима.

 

«У име интереса српског народа и демократије, са гнушањем одбацујемо политичко и правно насиље Скупштине Косова и јавно поручујемо да не признајемо било какву одлуку у вези са ‘Трепчом’, донету без договора са политичким представницима Срба», саопштили су посланици Срспке листе након састанка у Косовској Митровици.

 

 

Посланици Српске листе данас су у Косовској Митровици одржали састанак, на којем су закључили да је «нелегална одлука Скупштине Косова о присвајању комбината «Трепча» била свестан чин гажења интереса српског народа на Косову и Метохији и миноризације српских политичких представника».

 

Навели су такође да одбијају да буду, како су навели, својевољне жртве апартхејда на Косову и Метохији и да неће давати алиби настојањима да се српски народ доведе у положај потпуне обесправљености и ситуацију из које би једини излаз био напуштање својих домова.

 

Српски народ, који је до сада исказивао искрену намеру да кроз своје представнике у институцијама у Приштини, у партнерском односу са Албанцима, унапређује друштвене и економске прилике на Косову и Метохији, више нема илузија о диктаторској и шовинистичкој природи овдашњег политичког система”, наводе из Српске листе.

 

 

 

Тагови: ; ;