Леонид Ивашов у свом интервјуу за црногорски портал ИН4С изјавио је да се црногорски премијер Мило Ђукановић својевремено, током разговора са тадашњим државним секретаром САД Медлин Олбрајт није понашао као мушкарац.

 

klinton-i-djukanovic

 

«Лично имам податке како се Мило Ђукановић нашао у зони интересовања америчких специјалних служби. Знам и зашто је он подлегао притисцима. Имао сам прилике да чујем тонски запис његовог разговора са Медлин Олбрајт. Ја рецимо никоме не бих дозволио да ми се тако обраћа. Он је скоро на коленима стајао пред том страшном женом и молио за опрост. Он се у тим разговорима заиста није држао као мушкарац»- рекао је Ивашов.

 

«Он сада има два избора: или ће се потчинити наредби сваког обичног америчког наредника, или ће се са њим нешто ружно десити, у бољем случају би био ухапшен. Наложено му је да се клони референдума јер у Црногорцима очигледно још није убијен словенски дух. Запад ће Ђукановићу дати одрешене руке да евентуалне протесте против уласка Црне Горе у НАТО угуши на сваки начин. То је та њихова западна демократија, саздана на римском праву, где за патриције важе једна правила, а за плебејце друга. Стога англосаксонска елита све остале народе посматра као плебејце, чак и своје савезнике»- рекао је он.

Тагови: ; ;