Бивши градоначелник Њујорка и саветник Доналда Трампа Рудолф Ђулијаниб је изјавио да нема намеру да напушта председничку трку због „женског скандала”.

 

„Он зна да неки републиканци сада одбијају да га подрже, али Доналд није од оних који узмичу. Он ће остати у трци. Он ће се извинити за оно што је учинио и објаснити људима да је он сада други човек. Он рачуна да му Американци могу опростити ако их он за то замоли”, рекао је Ђулијани.

 

Лист Politico и компанија Morning Consult су спровели анкету која показазује да већина бирача Републиканске партије сматра да он треба да изађе на преседничке изборе и да је врх партије дужан да га подржи. Подршку Трампу дало је 74% анкетираних, а само 13% сматра да партија треба да истакне другог председничког кандидата.

 

Иста анкета показује да би Хиалри, када би се избори одржали сада, освојила 42% гласова, Трамп 38%, лидер Либертаријанске партије Гери Џонсон 8%, а кандидат „зелених” Џил Стејн 3%.

 

Међу онима који су позвали Трампа да се сам повуче је и бивша државна секретарка Кондолиза Рајс, али је само четири сенатора-републиканца за то да се тражи други председнички кандидат.

 

Ката

Тагови: ; ;