Лист Forbes је објавио да ће за САД, ако започне рат са Русијом у наредих пет година, наступити прави кошмар.

 

1b

 

„Председник Барак Обама је допустио велику грешку која је довела до смањења борбене готовости америчких оружаних снага дислоцираних на територији Европе, каже извршни директор Lexington Institute Лорен Томпсон, додајући да је то створило вакуум који у сваком тренутку могу попунити Русија или Иран.

 

„Руководство наших копнених снага отворено признаје да ће оружаним снагама САД бити тешко да ратују против руских беспилотних летелица, система за радиоелектронску борбу, сајбер-технологија, противтенковског наоружања и диригованих ракета”, осврнуо се Томпсон на мишљење америчких стратега који допуштају могућност избијања рата са Русијом у наредних пет година.

 

По његовом мишљењу, ако се то догоди, САД ће се суочити са логистичким кошмаром и са проблемима технолошког карактера. Наиме, он сматра да Вашингтону и Пентагону подршка регионалних савезника неће ништа донети у таквом рату јер они нису у стању да се супротставе руском копненом и ваздушном потенцијалу.

 

„Ако би дошло до рата на територији Европе, руска армија би била у стању да претвори у прах и пепео америчке трупе у Европи и да учврсти своју доминантну позицију у источној Европи. Ти идиоти говоре о рату са Русијом, као да ће га посматрати на ТВ са кокицама и кока колом! Не схватају да би се рат са Русијом одиграо у Европи. А ако заиста почне, ти гнусни, тупи и самозадовољни каубоји без мозга неће стићи чак ни ТВ да искључе! Дебили!!!”, био је крајње суров према америчким европским савезницима.

 

Ката

Тагови: ; ;