Пребројани гласачки листићи са парламентарних избора у Грузији још једном су показали да народ не жели повратак на власт партије бившег председника Михаила Сакашвилија.

 

svet-sakasvili_620x0

 

Пребројани гласачки листићи са суботњих парламентарних избора у Грузији још једном су показали да народ не жели повратак на власт партије бившег председника Михаила Сакашвилија. Изјава америчког љубимца, ратоборног Сакашвилија, који је поручио из Њујорка 1. октобра како ће се ускоро вратити у Грузију, показала се нереалном јер је победио поново Грузијски сан, партија која инсистира на томе да бивши председник мора пред суд због злоупотребе положаја.

 

За 150 места у парламенту Грузије борило се 19 партија, али су само две ушле у парламент, у коме ће највише посланика имати Грузијски сан, који је добио 48,6 одсто гласова, а Сакашвилијеве присталице у Јединственом националном покрету 27 одсто. Алијанси патриота је за улазак у парламент недостајало 0,1 постотак.

 

Михаилу Сакашвилију Грузини не могу да опросте што је кренуо у рат у августу 2008. и доживео велики пораз за само четири дана, а затим се крио од руских војника. Осим тога, побегао је из земље 2013, кад је сазнао да му се припрема судски процес због злоупотреба које је правио док је био на власти. Сада му преостаје само да обећава како ће се једног дана вратити и довести земљу у ред.

 

 

Тагови: ; ;