Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:27

 

Данас око 13:45 украјинске снаге су гранатирале Јасиновату са индустријском зоном.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 462 пута напале територију ДНР, од тога 334 пута тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска. Нападали су Горловку са Зајцевом и Жељезном Балком, Александровку и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату, Саханку, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Један војник ДНР је рањен док је једна жена погинула а друга рањена.

13:32

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претхоног дана 4 пута напале позиције Народне милиције у подручју Калинова. Губитака на срећу није било.

 

Ноћас око 02:00 украјински нацисти су напали насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР. Том приликом рањене су две жене од којих је једна преминула у болници од последица рањавања. Оштећено је и 5 домова од којих је један потпуно уништен.

 

Под ватром украјинских нациста нашла се и Јасиновата са индустријском зоном, као и Александровка, и Трудовски рејон Доњецка и насеље Коминтерново на југу ДНР.

 

 

Јутрос око 10:00 украјинске снаге су поново гранатирале насеље Лењинское. Том приликом испалили су око 50 пројектила.

Тагови: ; ;