Преко 800 симпатизера и чланова Демократског фронта из Бара окупило се вечерас на побједничкој конвенцији тог политичког савеза.

 

11

 

На скупу су говорили локални челници ДФ-а из Бара, посланички кандидати из тог града, као и функционери Јанко Вучинић, Предраг Булатовић, Милан Кнежевић, Небојша Медојевић, Славен Радуновић и Андрија Мандић.

 

Потпредседник Нове и посланик ДФ-а Славен Радуновић казао је да нема тежег криминала него издати своју државу.

 

„Сад нам је јасно да је у терминалној фази и да не зна шта прича. Највећи издајник у историји Црне Горе оптужује нас који све чинимо да Црној Гори вратимо достојанство и да је поставимо на ноге. Најгоре што је учинио јесте то што је морално уништио Црну Гору и требаће нам деценије да је опоравимо. Најсрамнију одлуку ћемо поништити одмах, а то је срамно признање Косова на територији Србије“, истакао је он.

 

Окупљени су прекидали Радуновића скандирањем „Мило лопове“ и „Косово је срце Србије“.

 

„И срце Црне Горе“, додао је Радуновић.

 

Милан Кнежевић, председник ДНП-а је рекао да је ДФ ушао завршну фазу опкољавања Мила и ДПС-а.

 

„Немаш где ни напред ни назад Ђукановићу, чека те 10,500 активиста Црне Горе, који су ти послали поруку да си готов. Мило је послао поруку да је Црна Гора угрожена од ДФ-а. Не, није угрожена Црна Гора, него је угрожен јужни део Ђукановићевих леђа и оних који су крали од народа. Нећеш Ђукановићу имати прилике за још четири године лоповлука“, навео је Кнежевић.

 

Он је казао да су функционери запретили америчкој амбасадорки „да се не мешају у унутрашње ствари Црне Горе“.

 

„Послали смо им поруку да су избори само наша ствар. Да нећемо толерисати крађе и политичку корупцију“, истакао је Кнежевић.

 

Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић посебно је поздравио оне из шаторског насеља, са прошлогодишњих протеста.

 

„ДФ је настао као одговор на бруталну и срамну кампању Мила Ђукановић који завађа и свађа народ у Црној Гори. Прогањао је Црногорце и Муслимане током деведесетих, а послије 2006. године на тапету су дошли и Срби. Помирење Срба и Црногораца је против лоповске банде Мила Ђукановића“, рекао је Медојевић.

 

Лидер Нове српске демократије и носилац листе ДФ-а Андрија Мандић поручио је окупљенима да је на вече 24. октобра прошле године била ноћ која је отворила врата слободе у Црној Гори.

 

„Ујединили смо се, доносимо добру вест, ми побеђујемо у недељу. Отвара старе поделе, привиђају му се четници, опет прича о белашима и зеленашима. Мило хоће да хомегенизује оне бираче за које процењује да му могу дати подршку. Несрећниче, погрешним путем си кренуо. Владаш 27 година, на поделама, време је да се помиримо и да будемо прави потомци наших предака“, казао је Мандић.

 

Црна Гора, тврди он, мора да се уједини као што смо „ми из ДФ-а ујединили опозицију“.

 

„Морамо да водимо паметну спољну политику, јер је Ђукановић покушо да завади Црну Гору са Русијом, истрајава на антисрпској политици. То му нећемо дозволити. Он је само у свађи са неким Русима које је преварио и опљачкао за 600 милиона. Под фирмом НАТО интеграција хоће да се дистанцира од руских партнера које је преварио. И то покушава да пренесе на државну политику и квари односе са Русјиом. Е, то му нећемо дозволити“, истакао је Мандић.

 

Једна од првих одлука нове Владе, поручује Мандић, биће поништење одлуке о признању лажне државе Косово.

 

„А питање НАТО-а ћемо људски ријешти на референдуму“, истакао је он.

 

Окупљени су поздравили оца Јована Пламенца који је и прошле године на протестима био са грађанима.

 

ИН4С / News Front

Сниматељ News Front у Црној Гори Војислав Мистовић

 

 

 

 

 

 

Тагови: ;